När det gäller sms lån finns det åldersgränser som gäller, precis som för banklån och andra krediter. När det gäller till exempel banklån kan det många gånger krävas att man är minst 20 år för att man ska få låna pengar, och till det kommer också krav på inkomst med mera. När det gäller sms lån kan dock reglerna vara lite mer generösa både vad gäller inkomstkrav och åldersgränser.

Sms lån för 18-åringar

Det finns faktiskt en hel del sms lån som man kan ansöka om när man har fyllt 18 år. Det rör sig ofta om lite lägre belopp eller krediter och de kan ha en högre ränta samt kortare avbetalningstid. När man ansöker om ett sms lån för 18 åringar krävs det oftast någon form av inkomst. Det kan vara arbete, a-kassa eller CSN-bidrag. Hur hög inkomsten måste vara varierar. Om man bara ansöker om ett litet sms lån på mellan 500 kronor eller 1000 kronor behöver man ibland inte ha någon inkomst alls. Dock kan inkomstkraven relativt snabbt stiga. Vill man låna belopp upp emot 5000 kronor behöver man oftast en årsinkomst på över 100 000 kronor. Det är helt enkelt en säkerhet för banken eller kreditgivaren.

Sms lån med 20 årsgräns

Vissa långivare som beviljar sms lån kräver att låntagaren ska vara över 20 år gammal. Det beror helt enkelt ofta på att långivaren inte erbjuder små lån utan endast större krediter eller lån. Många gånger krävs det också att man har en högre inkomst för att få de högre lånen och många gånger har inte 18 åringar hunnit få en utbildning med mera som medför att de kan ha den årsinkomst som krävs.

Hur säkras åldern?

Tidigare räckte det i de allra flesta fall med att man skickade iväg ett sms för att lån skulle beviljas. I dag finns det lite mer regler kring just det här. I de allra flesta fall måste man i dag kunna identifiera sig med mobilt BankID eller liknande för att man ska kunna få lånet. Det kan man antingen göra under ett telefonsamtal med långivaren eller direkt på långivarens hemsida.

Man kan fortfarande skicka ett meddelande för att bekräfta sitt lån men det krävs trots allt att åldern styrks. Om man inte har tillgång till BankID kan man i många fall skicka in en kopia på körkort eller legitimation via mejl eller post. Då tar det dock ofta längre tid att få pengarna utbetalade.