Att låna pengar kostar pengar kan man ofta höra. Det avråds för att ta lån på grund av höga kostnader, räntor och annat som kommer till. Men är det verkligen dyrt att ta lån? Så behöver inte alltid vara fallet. Det finns faktiskt helt gratis SMS-lån. Men hur fungerar det?

Mindre lån ofta gratis

Om man bara vill låna en mindre summa kan det vara så att man kan låna pengar helt gratis. Många gånger kanske man bara har behov av att låna någon tusenlapp och det lånet erbjuds hos flera låneförmedlare av SMS-lån. Hos en bank kan man inte låna pengar gratis, oavsett hur pass stort eller litet lånet är. När det gäller just de mindre lånen är det ofta så att det inte heller finns några högre inkomstkrav. I vissa fall gör man inte heller några kreditupplysningar.

Räntefritt i ett visst antal dagar

Det finns en hel del olika SMS-lån som man kan ansöka om. Vissa av dem är faktiskt helt räntefria. Ofta kan det handla om att lånet är fritt från ränta under en period på mellan 14-30 dagar. En del av SMS-lånen är dock räntefria under en längre period. Det kan löna sig att jämföra flera olika lån innan man beslutar sig för vilket lån som är det allra bästa för ens egna situation.

Gratis lån första gången

Ibland kan man få sitt första SMS-lån gratis. När man är ny låntagare vill ofta olika långivare locka lite extra och då är en stor fördel att kunna låna sin första gång utan att det kostar något extra. Många gånger lånar man gratis under en viss period och gällande ett visst belopp. Om man behöver låna mer pengar eller om man vill ha en längre återbetalningstid kan det tillkomma avgifter.

Om man inte kan betala sitt lån

Om det är så att man inte kan betala tillbaka sitt lån innan den räntefria perioden är slut kommer det allt som oftast tilläggas ränta. Beroende på lån kan räntan då antingen räknas från när man först tecknade lånet, eller från den dag då återbetalningstiden förlängs. Det kan också krävas att man betalar in en avgift för att lånet ska förlängas. Hur hög den avgiften är varierar men generellt sett är den högre ju större belopp man har lånat. Det är därför alltid bra att fundera över hur möjligheterna att betala tillbaka sitt gratis SMS-lån ser ut lite längre fram i tiden.