Ibland kan det vara svårt att få lån hos en bank och det kan bero på flera olika anledningar. Det kan dock vara så att man behöver få tag i lite extra pengar snabbt. Man kanske inte har någon närstående att låna av och ibland är behovet av pengar akut; det kan vara så att man skadar en tand och måste till tandläkaren, ett djur kan behöva åka till veterinären akut eller så går bilen sönder och man måste ha den dagen efter. Då kan ett sms lån vara lösningen.

Låg kreditvärdighet

Alla har inte en så bra kreditvärdighet som krävs för att man ska få låna pengar. En låg kreditvärdighet kan bero på flera olika saker. Man kanske har missat att betala vissa skulder och det kan ha lett till betalningsanmärkningar. Det kan också vara så att man har försökt ta många lån innan och dragit på sig flera kreditupplysningar. Ibland kan det också vara tidigare beviljade lån som ligger och skaver. En låg inkomst på grund av arbetslöshet, sjukdom, föräldraledighet och liknande kan också ställa till det. Många gånger märker man inte av att man har en låg kreditvärdighet förrän man ska ansöka om lån. Det är då sms lån kan vara räddaren i nöden.

Fördelar med sms lån

Det finns flera fördelar med att ta ett sms lån. För det första kan man ofta få dem beviljade trots att man inte har en jättebra kreditvärdighet. För mindre lån på omkring någon tusenlapp tas det ofta inte någon kreditupplysning alls och man behöver inte heller ha någon inkomst. Om man vill låna större belopp tas en kreditupplysning, men ofta inte via UC. Det görs också individuella bedömningar och det gör att även personer med låg kreditvärdighet kan få lånen.

En annan stor fördel är att pengarna betalas ut mycket snabbt. Ofta kan man få pengarna redan inom några timmar eller senast nästa dag.